fbpx
Skip to content

Social media uitbesteden: 5 voordelen op een rijtje

Social media is een cruciaal onderdeel binnen elk succesvol bedrijf. Het is dan ook niet gek dat zowel kleine als grote bedrijven tegenwoordig kiezen voor het uitbesteden van hun social media beheer. Social media uitbesteden brengt meer voordelen met zich mee dan je nu wellicht denkt. Ben je nog aan het twijfelen om een social media manager in te schakelen? Lees dan hieronder 5 voordelen van het uitbesteden van jouw socials!

Social media uitbesteden scheelt tijd

Social media uitbesteden scheelt je een hoop tijd! Dit wordt dan vaak ook als een van de voornaamste redenen gezien voor het uitbesteden van social media. Want hoe je het ook wendt of keert; social media kost tijd. Veel tijd. Tijd die jij waarschijnlijk veel liever besteedt aan andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf.

socialmedia marketing uitbesteden
socialmedia uitbesteden pakketten
uitbesteden socialmedia
hoeveel kost socialmedia uitbesteden
socialmedia adverteren uitbesteden
socialmediabeheer uitbesteden
socialmediacampagne uitbesteden
social media content uitbesteden

Consistent posten

Consistent aanwezig zijn op social media is een ander belangrijk voordeel van een social media manager. Om het algoritme van de verschillende socialmediakanalen te vriend te houden, zal je consistent aanwezig moeten zijn op het platform. Daarnaast zal je met regelmaat iets nieuws moeten posten en interactie moeten hebben met jouw volgers. Nee, 1x in de drie maanden vijf posts op één dag plaatsen wordt helaas niet als consistent gezien. 😉

Social media expert

Social media experts houden veranderingen, trends en nieuwe features op de verschillende socialmediakanalen scherp in de gaten. Kies je ervoor om samen te werken met een social media expert? Dan ben je ervan verzekerd dat jouw social media content zich aanpast aan hetgeen er op dat moment het beste werkt voor jouw kanalen.

Geen social media stress

Ondanks dat social media vooral leuk en entertaining zou moeten zijn, kan het ook flink wat stress met zich meebrengen. Denk jij wel eens “Wat moet ik posten?”, “Wat voor tekstje moet ik schrijven?” of “Hoe maak ik een reel?”? Dat is verleden tijd zodra je ervoor kiest om een social media manager in te schakelen. Geen stress, wél resultaten. Klinkt goed, toch?

geen social media stress meer
social media stress voorkomen
stress van social media?
slechte invloed social media
burnout socialmedia

Social media resultaten

Last but not least: resultaten! Posten zonder strategie en/of kennis van social media gaat jouw bedrijf niet helpen. Door social media strategisch in te zetten, en in te spelen op nieuws en trends, zal het inzetten van social media jouw bedrijf ook echt resultaten opleveren. Content die aansluit bij de interesses en behoeften van jouw potentiële klanten zorgt immers voor meer volgers, meer naamsbekendheid en uiteindelijk meer leads én klanten!

Kortom, social media uitbesteden brengt vele voordelen met zich mee voor jouw bedrijf. Het scheelt je tijd en stress en levert jouw bedrijf meer bekendheid, fans én klanten op!

Wanneer je jouw social media uitbesteedt aan CREATIVESTORY, heb je de keuze uit verschillende pakketten. Ook is het mogelijk om een op maat gemaakt pakket samen te laten stellen. Uiteraard in overleg en rekeninghoudend met jouw budget en (groei)wensen! Ben je benieuwd wat CREATIVESTORY voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen? Bekijk dan alle diensten die ik aanbied en laat even een berichtje achter!

Ps: volg je CREATIVESTORY al op Instagram?