fbpx
Skip to content
User Generated Content Creativestory Eline Tjitske Eline van den Bergh

Ben je op zoek naar een manier om je merk naar een hoger niveau te tillen en een betrokken community op te bouwen? Dan is het inzetten van User Generated Content (ook wel: UGC) de perfecte oplossing voor jouw bedrijf.

Naast mijn werk als content marketeer, werk ik al 10 jaar als model, waardoor ik de nodige acteerervaring heb opgedaan. Aangezien het creëren van UGC perfecte aansluit bij zowel mijn baan als content marketeer als model, help ik je graag bij het creëren van waardevolle foto- of videocontent!

Wat is user generated content?

User Generated Content (UGC) is content (tekst, afbeeldingen, video’s, recensies, etc.) die door gebruikers, fans of influencers wordt gemaakt. De bedoeling hiervan is het promoten van een bepaald merk of product, of een bepaalde service.

Door wie wordt USG gemaakt?

UGC kan enerzijds worden gemaakt door klanten en anderzijds door acteurs/actrices of influencers die het product uitproberen en aan de hand hiervan content creëren.

Wat zijn de voordelen van user generated content?

Er zitten verschillende voordelen aan het inzetten van UGC. Enkele voordelen van UGC zijn:

  1. Diversiteit en creativiteit: UGC brengt een breed scala aan perspectieven, stijlen en creatieve ideeën met zich mee. Het stelt je in staat om content te verkrijgen die je anders misschien niet had kunnen bedenken. Dit zorgt voor variatie in je marketingmateriaal en kan je merk aantrekkelijker maken voor een breder publiek.
  2. Kostenbesparend: In plaats van alle content zelf te creëren, kan het inzetten van UGC een kosteneffectieve manier zijn om waardevolle content te verkrijgen die je vervolgens kan delen op bijvoorbeeld social media.

Kortom, UGC is een perfecte manier om diverse en originele content te creëren voor jouw bedrijf. Wil je meer inzicht in eerder gecreëerde content en/of meer informatie over wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op via het contactformulier!

Benieuwd waarmee ik jou als content marketeer nog meer kan bijstaan? Bekijk dan ook mijn andere diensten.